Windesheim

Krachtige ambities weergeven in een opvallende visual

Design / Art direction

De opdrachtgever

Wie is Windesheim?

Hogeschool Windesheim is een van de grootste instellingen voor het hoger beroepsonderwijs in Nederland. Er studeren meer dan 27.500 studenten en ruim 2.750 medewerkers, met locaties in Almere en Zwolle.

De vraag

Vanuit de merkbelofte ‘Dichter bij jou’ is een instellingsplan ontwikkeld voor 2023-2028. Het plan draait om drie ambities: ‘Dichter bij de wereld’, ‘Dichter bij elkaar’ en ‘Dichter bij jezelf’. Ons is gevraagd om een visual te ontwikkelen waarin de drie ambities weergegeven worden en de mens daarin een centrale rol te geven. Naast de visual hebben we ook het instellingplan zelf vorm mogen geven.

Het resultaat

Als visual hebben we een wereld gecreëerd waarin verschillende onderdelen uit de ambities weergegeven worden. Die wereld draait om de ambities heen en daarbinnen staat de mens weer centraal. Het leuke hiervan is dat de illustraties ook los gebruikt kunnen worden wanneer het gaat over een specifiek onderdeel. Zo houden we bij een uitgelicht onderdeel toch herkenning en een link met de hoofdvisual.

In het instellingsplan worden de ambities en bijbehorende opgaven uitgelegd. Met een online magazine wordt de vertaalslag van plan naar de mens gemaakt met verhalen van studenten, medewerkers en partners over hoe de ambities en opgaven vorm krijgen en uitgevoerd worden.

De eerste animatie wordt al veelvuldig gebruikt om patiënten te informeren en de reacties zijn heel erg positief. De overige animaties zijn nog in ontwikkeling.

Bekijk hieronder het eindresultaat!

“Quote Windesheim

Hoe kunnen wij jouw helpen?